Koulutuksen näkymätön hyöty

Henkilöstön koulutus on yrityksen näkymätöntä pääomaa, jolle ei ole täydellisiä tai täysin luotettavia mittareita olemassa. Osaamista ei mitata kuukausibudjetilla ja henkilöstön kehittyminen ei ole tyypillinen tunnusluku millekään kvarttaalille. Ennen pelkkä kurssille osallistuminen tai palautekyselyn palauttaminen oli riittävä mittari koulutuksen onnistumiselle, mutta kilpailu kiristyy ja aivan oikeutetusti yritys haluaa vastinetta investoinnilleen.

Kuulen aika usein kysymyksen: ”Mitä hyötyä on teidän järjestämästänne koulutuksesta?” ja vastaan tähän konkreettisella vastakysymyksellä: ”Miksi useat yritykset käyttävät tuotannonhallintajärjestelmää, mutta kaikki eivät?” Ulkopuolelta on vaikeaa komentaa, että laittakaas SAP pyörimään, sillä siitä on teille selkeästi hyötyä. (Itseasiassa se on SAP-konsultin tai myyntihenkilön hommia.) Tosiasiassa sinä olet itse paras asiantuntija arvioidaksesi, onko investointi tarpeen ja mihin asioihin haluat panostaa. Kaikkia hyötyjä ei näe etukäteen, jolloin seuranta on tärkeää. Vaikeinta ei ole keksiä vastauksia, paljon vaikeampaa on keksiä oikeat kysymykset!

Henkilöstön kehittyminen on kvalitaviinen suure, jonka suuruus selviää helpoiten kysymällä! Tiiminvetäjä, pomo tai kolleega, avaa suusi ja kysy. ”Mitä pidit koulutuksesta?” ”Onko siitä sinulle hyötyä?” ”Miten sinä haluaisit kehittyä jatkossa?”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s